dissabte, 9 d’octubre del 2010

I ACTE PER L’EVOLUCIÓ DE LA LLENGUA

Trescientos asistentes en el I Congreso de Servicios Lingüísticos de Territorios de Habla Catalana. Trescientas personas han asistido al I Congreso de Servicios Lingüísticos de Territorios de Habla Catalana que tuvo lugar la semana pasada en el Auditorio Palau de Congresos de Girona. La Xarxa Vives ha colaborado en la organización del Congreso.
A l’acte varen assistir representants dels diferents àmbits preocupats per l’evolució de la llengua, com Bernat Joan, Secretari de Política lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Tal com va dir el secretari, aquest acte és una oportunitat per intercanviar experiències i obrir nous camins que ens ajuden a avançar en la promoció del català. Actualment, a més de la Comissió Tècnica de la Llengua, la Xarxa Vives treballa en aquest àmbit mitjançant la Comissió de Política Lingüística; totes les universitats aporten experiències a aquestes comissions, que es nodreixen del bagatge dels serveis lingüístics universitaris.

La Xarxa Vives col·labora en l’organització d’aquest congrés, que té com objectiu exposar, informar i mostrar tots els avanços aconseguits dintre del context multilingüe en el que es troba el català en el món de les tecnologies de la comunicació i la informació i en els plans d’acollida de persones nouvingudes. D’aquesta manera es plantegen dues línies d’actuació:
  • El multilingüisme i les tecnologies de la informació i la comunicació: aprofitament de les TIC en els serveis lingüístics.
  • El multilingüisme i la societat: acollida lingüística.

El Congrés finalitzà amb l’entrega de premis Pulses Convite, un reconeixement al treball realitzat per persones que han destacat per la seva dedicació al foment de la llengua i la cultura catalanes.


Per sort, aquest no serà l’últim Congrés que doni un impuls a la llengua, i sempre trobarem persones que lluiten per l’evolució d’aquesta, la seva acceptació dintre de la societat i la seva inclusió en el món formal. Esperem que d’aquí a uns pocs anys la gent catalanoparlant es pugui manifestar en la pròpia llengua en tots els àmbits, no sols als informals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada