dissabte, 9 d’octubre del 2010

L'AULA D'ACOLLIDA

El darrer dilluns 17 va arribar a la nostra aula Iolanda Bonet, qui actualment i des de fa ja uns anys, es dedica a la inclusió de nouvinguts en les nostres aules. Be, i qui són els nouvinguts?
Són gent de moltes nacionalitats que han arribat a les Illes per diferents motius (millora de la qualitat de vida, per treball, etc...), que s’han incorporat tardanament al sistema educatiu y que s’han vist immersors en una llengua que no era la castellana perquè, com ja sabeu, a les Illes Balears la llengua vehicular és la catalana.

Per tal d’ajudar a aquestes persones, que majoritàriament no saben ni tan sols el castellà, es va posar en marxa un projecte d’acollida a càrrec del ESAIT (Equip de Suport Alumnat d’Incorporació Tardana). Aquest projecte és un procés d’acollida on es fa, primer de tot, una entrevista amb l’alumne y els pares per saber d’on provenen, si han estat escolaritzats, quin és el nivell d’escriptura, etc...
Després s’acompanya al col·legi a l’alumne per tal d’orientar-lo i explicar-li tot el funcionament.
Finalment, es dediquen unes hores de l’horari escolar per tal d’ajudar a aquests nins amb l’idioma i la cultura d’aquí.

A aquest link podeu trobar un vídeo de com es l’aula d’acollida (nom del projecte) i el nivell que arriben a adquirir els qui són allí.



A més, en aquest enllaç trobareu moltes estratègies i informació d’interès per conèixer més d’aquest petit món.

http://caire-ef.blogspot.com

Esperi que vos agradi molt aquest projecte i que vos siga d’ajuda a l’hora d’incorporar una persona nouvinguda en les vostres vides.

Per finalitzar, doni la meva enhorabona a aquests serveis que es preocupen per incloure tot tipus de gent al nostre sistema y que demostren, dia a dia, que la multiculturalitat és ja un aspecte positiu en la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada